Het Eilandleven

Overdag aan het werk, ’s avonds een drankje en een dansje. En voor je de volgende dag weer aan het werk gaat, nog even lekker uitbrakken in het zonnetje op het strand. Of de ene dag aan het werk, en de andere dag op de fiets genieten van de mooie natuur. Op de Wadden combineer je werk met vakantie. Op alle vijf eilanden vind je een combinatie van de rust van de natuur, met de drukte van het toerisme. Houd je van wandelen of fietsen? Van vogels spotten? Van watersport? Op de Waddeneilanden zit je goed.

Ameland is zien doen proeven bij zijn

Tussen Terschelling en Schiermonnikoog in ligt Ameland. Het eiland heeft een oppervlakte van bijna 270 km² met 27 kilometer aan strand en maar liefst 100 kilometer aan fietspaden. Ameland telt ongeveer 3.750 inwoners.

Wat is er te zien op Ameland?

Geniet op Ameland van de mooie natuur: van de lange stranden met hoge duinen en van de diepe bossen en weidse vergezichten. Maar bekijk ook alle vier de dorpjes op Ameland. Nes is de grootste van de vier. In dit dorpje kom je aan met de boot. Maar ook Hollum, Ballum en Buren hebben elk hun eigen charme en overal vind je gezellige winkeltjes en leuke eetgelegenheden.

Wat is er te doen op Ameland?

Geïnteresseerd in de geschiedenis van Ameland? Bezoek dan het Natuurcentrum. In dit gebouw met uitkijktoren word je meegenomen op een reis door het Waddengebied.

Zin in iets actiefs? Beklim dan de Bornrif. De vuurtoren van Ameland is 55 meter hoog en met 236 treden bevind je je bovenaan de toren met een prachtig uitzicht over Ameland. En wat leuk is: op iedere verdieping is iets te zien. Zo vertellen oude vuurtorenwachters via beeldschermen hun verhaal.

Wat is er te proeven op Ameland?

Als je op Ameland bent, proef dan zeker de Amelander mosterd. Deze kun je kopen in de supermarkt, maar nog leuker is het om deze te kopen bij een van de molens. Ook het Nobeltje mag niet ontbreken bij een bezoek aan het eiland: deze zoete Amelandse likeur is gemaakt op basis van oudhollandse rum en wordt ook vaak door de koffie heen gedronken.

Waar moet je bij zijn op Ameland?

Hét jaarlijks terugkomende festival van Ameland is MadNes, dat in de zomermaanden plaatsvindt. Tijdens dit surf- en muziekfestival kun je tussen het dansen door allerlei sporten uitproberen, zoals surfen, suppen en kajakken. Wat wil je nog meer?