Het Eilandleven

Overdag aan het werk, ’s avonds een drankje en een dansje. En voor je de volgende dag weer aan het werk gaat, nog even lekker uitbrakken in het zonnetje op het strand. Of de ene dag aan het werk, en de andere dag op de fiets genieten van de mooie natuur. Op de Wadden combineer je werk met vakantie. Op alle vijf eilanden vind je een combinatie van de rust van de natuur, met de drukte van het toerisme. Houd je van wandelen of fietsen? Van vogels spotten? Van watersport? Op de Waddeneilanden zit je goed.

Terschelling is zien doen proeven bij zijn

In het midden van de vijf Waddeneilanden, tussen Vlieland en Ameland in, ligt Terschelling. Het eiland heeft een oppervlakte van 674 km² met zo’n 40 kilometer aan strand en 70 kilometer aan fietspaden. Er wonen bijna 5.000 mensen op Terschelling.

Wat is er te zien op Terschelling?

Uniek aan Terschelling is het ‘groene strand’. Deze prachtige groene vlakte heeft aan het einde indrukwekkende zandduinen. Het is net alsof je in een ver land op vakantie bent. Ook De Boschplaat is het bekijken waard. Dit is een van de best bewaarde natuurgebieden in West-Europa. Verschillende soorten vogels van de Waddenzee zitten hier rustig te broeden.

Terschelling heeft verschillende dorpen, waarvan West-Terschelling het grootste is. Hier vind je de meeste winkels, hotels en restaurants. Andere leuke dorpen zijn Midsland, Oosterend en Formerum.

Wat is er te doen op Terschelling?

Geïnteresseerd in opgedoken voorwerpen uit de zee? Dan is het bezoeken van het Wrakkenmuseum zeker de moeite waard. In dit mooie, oude boerderijtje vind je allerlei opgedoken voorwerpen, maar ook vondsten die zijn aangespoeld op het strand.

En als je op Terschelling bent, mag een bezoekje aan de Brandaris zeker niet missen. De Brandaris is de oudste vuurtoren van Nederland. Helaas mag je de 225 treden niet betreden, maar ook vanaf de buitenkant is de vuurtoren een indrukwekkend exemplaar.

Wat is er te proeven op Terschelling?

Leuk feitje: wist je dat Terschelling het enige Waddeneiland is waar cranberry’s groeien? Waarschijnlijk is de plant gegroeid nadat een vat met bessen vanuit Amerika op het eiland aanspoelde. De cranberry’s groeien in de duinen en worden in de eerste week van september geplukt. Die moeten worden geproefd! Haal bijvoorbeeld cranberrysap bij de Lekkernijmakerij, of iets anders lekkers.

Waar moet je bij zijn op Terschelling?

In juni stapt heel Nederland op de boot naar Vlieland voor het welbekende tiendaagse festival Oerol. Tien dagen lang staat het eiland dan in het teken van muziek en theater. Bij dit festival worden veel voorstellingen ter plekke gemaakt, wat het extra tof maakt. Dit is iets wat je een keer meegemaakt wilt hebben!