Gestrand? Wij helpen je graag verder

Heb je een spoedgeval door bijvoorbeeld ziekte? Bel dan direct naar Jasper (06-15405552) of naar Lennart (06-15342135).

Hebben we nog even de tijd? Dan maken we graag eerst even kennis. Hier leggen we stapsgewijs uit hoe wij te werk gaan. 

Om een nieuwe medewerker aan te melden, hebben wij het mailadres van de medewerker nodig. Geef daarnaast aan welke functie de medewerker gaat vervullen en in welke schaal het loon van die functie valt. Stuur deze informatie naar contact@eilandjobs.nl, liefst minimaal twee dagen voor aanvang van de eerste dienst.

Het aanleveren van uren kan op 4 manieren:

  1. Via OnlineUur: Je ontvangt inloggegevens voor deze online omgeving. Elke week krijg je een uitnodiging om de uren in te vullen en te accorderen. Het programma is eenvoudig en overzichtelijk. Ideaal dus!

 

  1. Uittekenen op locatie a.d.h.v. papieren uittekenlijsten: Dit gebeurt veel bij bewerkelijke personeelsplanningen of eenmalige diensten door bijvoorbeeld ziekte.

 

  1. Uitzendkracht vult de uren zelfstandig in en wij verwerken deze uren: Jij ontvangt de week nadat de uitzendkracht heeft gewerkt, een factuur. Hierin staan de gewerkte uren en eventuele gemaakte reiskosten.

 

  1. Kloksysteem: Als jullie gebruik maken van een kloksysteem op locatie, zijn er vaak mogelijkheden om urenlijsten uit te draaien en naar ons te verzenden. Dit kan zo eenvoudig als een Excel zijn.

Je ontvangt wekelijks een factuur van ons. Omdat we de uitzendkrachten ook wekelijks uitbetalen, ontvangen we de uren graag vóór dinsdag 12:00 uur. Op donderdag of vrijdag van dezelfde week ontvang jij dan digitaal je factuur.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mail ons de fout met je factuurnummer naar contact@eilandjobs.nl en we zoeken zo snel mogelijk voor je uit wat er verkeerd is gegaan.

Het klanttarief is opgebouwd uit een aantal componenten: Bruto uurloon, alle wettelijke werkgeverspremies en -belastingen, vakantiegeld, vakantiedagen, feestdagvergoeding / kort verzuim, bijzonder verlof, scholingsgelden en transitievergoeding en pensioenopbouw vanaf 21 jaar in fase B.

Het fasensysteem is onderverdeeld in drie fasen van verschillende duur:

Fase A: 78 weken
Fase B: maximaal 4 jaar en 6 contracten
Fase C: Onbepaalde tijd

Heb je iets vervelends ervaren en wil je hier graag een melding van maken? Mail dan naar contact@eilandjobs.nl, of bel ons op 050-2110868. Wij bespreken de situatie graag met je en denken met je mee.

Nog niet alles helder?